Sök KontaktGul varning för höga vattenflöden

Va

På många håll i kommunen har vägar och vattendrag översvämmats av snösmältning och regn. SMHI har utfärdat en gul varning för höga vattenflöden och under fredagsdygnet, 26 januari, förväntas det komma mellan 17-23 regn millimeter ytterligare.

Alla små vattendrag i kommunen har höga flöden och eftersom havet också är högt stoppas vattnet från dessa vattendrag upp och kan inte rinna ut lika lätt. Detta gör att marken är vattensjuk och knappt kan ta emot mer vatten.

I skrivande stund är flera vägar och gångbroar avstängda i flera delar av kommunen. Det är därför viktigt att du som trafikant kör din bil i en hastighet som gör att du hinner stanna om avspärrningen kommer plötsligt.

Fastighetsägare

Som fastighetsägare ansvarar du för att skydda din egendom. Därför är det bra att se över hur du kan skydda din fastighet om du bor nära ett vattendrag.

Detta kan du göra för att förbereda dig

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Stängt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: