Sök Kontakt

Prao

Prao är praktisk arbetslivsorientering. I Laholm praoar eleverna i årskurs 8, totalt tio dagar. Fem dagar på höstterminen och fem dagar på vårterminen.

För dig som elev

Prao ger dig som elev viktig kunskap om arbetslivet inför kommande studie- och yrkesval. För många är praon den första kontakten med företag. Det är en upplevelse som kan forma synen på yrkeslivet. Praotiden kan väcka intresse för olika branscher vilket kan bidra till dina studie- och yrkesval.

För dig som företagare och arbetsgivare

Att ta emot en praoelev är en unik möjlighet för en arbetsgivare att visa sin verksamhet och bransch för framtidens medarbetare. Med samarbete mellan kommunens tre högstadieskolor, Lagaholmsskolan, Veingeskolan och Våxtorpsskolan och olika näringsverksamheter kan värdefulla kontakter knytas. Det kan leda till att elever blir framtida medarbetare i ett företag där de en gång praoade.

Registrera ditt företag på samverka.nu

Laholms kommun har ett digitalt arbetsverktyg för att administrera prao. Verktyget ska göra arbetet med prao och annan praktikhantering enklare för företag, skolan och eleven.

När arbetsplatsen är registrerad så har vi ett underlag som vi börjar arbeta med och ni kan bli kontaktade av oss inför praoperioden.

Samverka.nu Länk till annan webbplats.

Film om hur du registrerar dig, som arbetsplats.

Registrering för arbetsplats Länk till annan webbplats.

Kontaktuppgifter

Emmy Wahlin
Studie och yrkesvägledare, praosamordnare Veingeskolan
0430 156 25 - 0736 72 19 28
Humlegången 6, Laholm

Kontakta Laholms kommun

Öppet idag: 08.00-16.30

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad:

Innehåll på sidan