Sök Kontakt


Barn- och ungdomskultur

Laholms kommun erbjuder ett kvalitativt och omväxlande kulturutbud för barn och unga. Biblioteken, Teckningsmuseet och kulturskolan är viktiga aktörer i arbetet med att stärka alla barns och ungas möjligheter att uppleva och skapa kultur.

En barnhand tecknar och målar färger på ett vitt papper.

Kulturskolan

Kulturskolan i Laholm är öppen för elever från förskoleklass till och med gymnasiet. Det är en plats där barn och unga kan utveckla och stimulera sitt skapande och inspireras till ett eget och aktivt kulturengagemang. Kulturskolan erbjuder kurser inom musik, film, bild och form, teater med mera.

Kulturskolans webbplats

Biblioteken

På kommunens bibliotek finns medier för alla åldrar och Stadsbiblioteket har en unik barnavdelning med konstprofil. På Stadsbiblioteket finns även ”Äppelhyllan” som tillhandahåller böcker för och om barn med funktionsnedsättning. Biblioteken arbetar med läs-, litteratur- och språkfrämjande insatser och anordnar barnteater, musikföreställningar, babybokprat, sagostunder, skapande verksamhet, lovläsning med mera.

Bibliotekens webbplats Länk till annan webbplats.

Teckningsmuseets tecknarateljé

På Teckningsmuseet i Laholm ska barn och ungdomar få möjligheten att hitta en kreativ frizon. Museet lägger stor vikt vid barns och ungdomars egna skapande och erbjuder bland annat pedagogiska program för skolor. En trappa ner i museet finns en öppen tecknarateljé med konstnärsmaterial för stora och små. Teckningsmuseet har fri entré alla dagar.

Teckningsmuseets webbplats Länk till annan webbplats.

Ung i Laholm

Kommunens avdelning "Ung i Laholm" jobbar för och med ungdomar i åldrarna 13–20 år i Laholms kommun. Ung i Laholm ansvarar bland annat för Aktivitetshuset vid Campus Laholm där det finns café, sällskapsspel, inspelningsstudio och datorer för gaming. Följ Ung i Laholm på sociala medier för att se vad som händer varje vecka.

Ung i Laholm på Facebook Länk till annan webbplats. Ung i Laholm på Instagram Länk till annan webbplats.

Kvalitetsdeklaration

Kvalitetsdeklarationer beskriver den kommunala servicens innehåll och tydliggör vad du kan förvänta dig av våra verksamheter. Kvalitetsdeklarationen anger minininivån för kvaliteten i tjänsterna. Kvalitetsdeklarationen beslutas politiskt av nämnden.

Kvalitetsdeklaration för kultur (pdf) Pdf, 213.6 kB.

Kontakta Laholms kommun

Öppet idag: 08.00-16.30

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad: