Sök Kontakt

Fritidsgårdar

Avdelningen Ung i Laholm jobbar för och med ungdomar i Laholms kommun. Vår målgrupp är främst unga i åldrarna 13–15 år. Ung i Laholm ansvarar bland annat för fritidsgårdarna runt om i kommunen.

Våra mötesplatser

Följ Ung i Laholm på sociala medier för att se vad som händer varje vecka.

Ung i Laholm på Facebook Länk till annan webbplats.

Ung i Laholm på Instagram Länk till annan webbplats.

Aktivitetshuset

På Aktivitetshuset i Laholm finns i dagsläget café, pingis, sällskapsspel, inspelningsstudio och datorer för gaming. Du har möjlighet till konstnärligt skapande, kök för bakning/matlagning. Här finns ett sportrum med speglar, bioduk och projektor.

Det är bara fantasin som sätter gränser för hur vi kan utveckla Aktivitetshuset tillsammans.

Adress: Ringvägen, Laholm

Tisdagar
15.00–20.30 för högstadiet

Torsdagar
15.00–20.30 för högstadiet

Fredag
Jämna fredagar 15.00–22.00 riktad verksamhet för högstadiet och gymnasiet

Vibesgården

Vibesgården ligger på bottenplan i Veingeskolan i anslutning till sporthallen. Hit kan du komma för att exempelvis koppla av, träffa kompisar, handla fika, spela biljard och spel.

Med dina önskemål och idéer skapas olika arrangemang, t.ex lussevaka, tacokvällar, filmkvällar, skidresor, turneringar, disco m.m.

Adress: Ådalavägen 1, Veinge

Öppet tisdagar (och torsdagar t.o.m. vecka 7) klockan 14.00–15.30 för mellanstadiet, 15.30–20.30 för högstadiet och 18.30–20.30 för gymnasiet.

Skoskumsgården

Skoskumsgården är bygdegården i Skummeslövsstrand (intill campingen).
Hit kan du komma för att exempelvis koppla av, träffa kompisar, handla fika, spela biljard och spel.

Med dina önskemål och idéer skapas olika arrangemang, t.ex lussevaka, tacokvällar, filmkvällar, skidresor, turneringar, disco m.m.

Adress: Stora Strandvägen 37, Skummeslövsstrand

Torsdag
15.30–20.30 för högstadiet och gymnasiet.

Våxtorpsskolans uppehållsrum

På Våxtorpsskolan finns ett uppehållsrum som eleverna kan vara i för att umgås, spela olika spel och lyssna på musik under sina raster och håltimmar.

Adress: Kyrkvägen 2, Våxtorp

Ungdomsgrupper

Kommunen är med och driver flera olika ungdomsgrupper inom olika intresseområden.

Människan Bakom Uniformen- MBU

Här får ungdomar möta människorna bakom uniformerna och vuxna med uniform får lära känna ungdomarna bakom kepsarna. Målet är att öka delaktigheten för ungdomar, minska brottslighet och skapa positiva möten som ökar förståelsen mellan ungdomar och de som arbetar inom samhällsstödjande yrken.

HBTQI-gruppen

Gruppverksamhet för ungdomar i åldrarna 13-19 år som träffas och gör olika aktiviteter som till exempel dans, badar och diskuterar saker gällande hbtqi med mera.

Om man vill vara med kan man skriva ett sms till Felicia Campbell som arbetar på Ung i Laholm. Alla är välkomna att vara med så länge de följer våra regler och inte är diskriminerade mot någon.

Felicia Campbell, 0705-25 14 12

UKM – Ung Kultur Möts

UKM är en mötesplats och festival för kreativa unga. Ställ ut foton, gör konster med jojo eller dansa K-pop. Allt som kan visas i en utställning eller på en scen har en given plats i festivalen. Du som är mellan 13 och 25 år är välkommen att vara med på UKMs festivaler.

Felicia Campbell, 0705-25 14 12

Här finns stöd och hjälp

Alla barn och ungdomar har rätt att växa upp i trygga och friska miljöer. Laholms kommun engagerar sig på flera olika sätt för att ge dig som barn eller ungdom stöd och hjälp.

Läs mer om stöd och hjälp

Ungdomsteamet

Ungdomsteamet i Laholm arbetar förebyggande och hälsofrämjande för att minska riskbeteenden och utanförskap samt öka tryggheten för ungdomar i kommunen.

Läs mer om Ungdomsteamet

Kontakta Laholms kommun

Öppet idag: 08.00-16.30

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad:

Innehåll på sidan