Sök Kontakt


Livsmedel

Innan du startar en livsmedelsverksamhet behöver du registrera den hos miljöenheten. Det gäller för alla som hanterar livsmedel, resturanger, butiker, tillverkare, distributörer och lager.

Registrera din verksamhet

Tänk på att anmäla registreringen minst 10 dagar innan du ska starta. När din verksamhet är igång kommer miljöenhetens livsmedelsinspektör göra ett besök på din verksamhet.

Anmälan till miljöenheten ska göras när du:

  • startar ny verksamhet
  • ändrar sortimentet, byter lokal eller på annat sätt förändrar din verksamhet
  • tar över en befintlig verksamhet (förre ägaren måste anmäla att den avslutas)
  • avslutar en verksamhet

Tillsyn

Under tiden verksamheten är igång kommer du får regelbunden tillsyn av miljöenheten. Tillsynen görs för att kontrollera att verksamheten följer lagen och har bra rutiner. Detta minskar risken för matförgiftning och smitta.

Riskklassning

Hur ofta du får tillsyn bestäms utifrån din riskklassning. Ju högre risk din hantering av livsmedel har, desto oftare får du tillsyn.

Avgift

För registrering och tillsyn tar miljöenheten ut en timavgift. I timavgiften ingår bland annat registrering, skrivelser, platsbesök, beslut och arkivering.

Niklas Fahlstedt
Livsmedelsinspektör
0430-151 42

Kontakta Laholms kommun

Öppet idag: 08.00-16.30

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad: