Sök Kontakt

Praktik och arbetsträning

Råd och stöd ,arbetsträning eller vägledning till studier för dig utan arbete.

Hos oss får du råd och stöd i ditt arbetssökande, arbetsträning eller vägledning till studier.

Stöd till dig utan arbete

Vi tror på din förmåga och stöttar dig på vägen mot självförsörjning!

Genom olika arbetsmarknads- och vägledningsinsatser hjälper vi dig som av olika anledningar har haft svårt att etablera dig på arbetsmarknaden. Vi har ett nära samarbete med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Socialtjänst, hälso- och sjukvården och flera olika företag i Laholms kommun.

Vår målsättning är att öka dina möjligheter som arbetssökande att kunna ta dig in på arbetsmarknaden. Det innebär att du som blir anvisad till oss kan få hjälp och stöttning på vägen mot arbete, vägledning till studier eller arbetsträning.

Rehabilitering och arbetsträning

Här arbetar vi med dig som av olika anledningar behöver extra stöd att komma ut i egen försörjning.

Vi erbjuder arbetsträning i våra egna verksamheter eller externt hos en arbetsgivare i kommunen, tillsammans med olika kompetenshöjande insatser.

Du som deltagare träffar en arbetsmarknadsutredare för samtal om dina mål och motivation, självkännedom, hälsa och framtid.

Arbetsuppgifterna anpassas utifrån dina förutsättningar och behov. Arbetstempot kan varieras och resultatet behöver möta arbetsmarknadens krav på kvalitet.

Vår arbetstränande verksamhet finns på

Repslagaregatan 18

Hjälp till egen försörjning

Vi stöttar dig på vägen mot egen försörjning genom arbete eller studier. Hos oss erbjuds du coachande samtal, Jobbtorg och praktikplatser.

Du får hjälp med jobbsök och intervjuträning både i grupp och enskilt och med ett arbetsmarknadsfokus. Vi har möjlighet till språkstöd när detta behövs.

Vår verksamhet finns på

Humlegången 2

 

Öppen mottagning

Du som ansökt om ekonomiskt bistånd och har hänvisats till oss på Arbetsmarknadsenheten har möjlighet att kontakta oss på Öppen mottagning tisdagar och torsdagar klockan 11:00 – 12:00 på telefonnummer 0430- 268 20.

Feriearbete i Laholm

Här hittar du information om feriearbete:

Arbete för ungdomar

 

Arbetsmarknadsenheten
0430- 150 98

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar klockan 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad:

Innehåll på sidan