En kombinationsutbildning inom Hospitality - Mat, möten och människor
Denna kombinationsutbildning är till för dig som vill lära dig om grunderna inom köksarbete samtidigt som du läser svenska.
Kursstart: 2024-09-02
Sista ansökningsdag: 2024-06-13
Ansökan görs genom en personlig kontakt med en studie- och yrkesvägledare. Boka i god tid före sista ansökningsdag.
Boka tid här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Du kan även kontakta oss via telefon 0430-265 00 eller e-post vagledningscentrum@laholm.se
Sista ansökningsdag är sista dag för att upprätta en komplett ansökan eller komplettera tidigare upprättad ansökan.
Är du folkbokförd i en annan kommun än Laholms kommun - vänd dig till din hemkommun för att göra ansökan.
Utbildningens mål
Huvudinriktningen är att arbeta i kök. Genom utbildningen får du grundläggande kunskaper och färdigheter i köksarbete i kombination med utveckling av ditt svenska språk. Det ingår även lektioner i yrkessvenska. Att du kan läsa och följa instruktioner och recept på svenska, samt kommunicera på svenska är en grundläggande förutsättning för anställning som till exempel köksbiträde.
APL
Praktik ingår i utbildningen i form av Arbetsplatsförlagt lärande (APL). Detta innebär att du praktiserar i ett kök en period på hösten och en period på våren.
Utbildningens innehåll
Kurs | Poäng | Kurskod |
---|---|---|
Yrkeskurser | ||
Service och bemötande 1 | 100 | SEVSEV01 |
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel | 100 | MÅTBRC0 |
Hygien | 100 | HYGHYG0 |
Livsmedels- och näringskunskap 1 | 100 | LIVLIV01 |
Språk | ||
Yrkessvenska | 200 | KGYORI11F |
Svenska för invandrare alternativt grundläggande svenska som andraspråk | 0-200 |
Utbildningslängd: 40 veckor
Studieomfattning: 600-800 poäng, CSN-berättigat på gymnasial nivå
Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Publicerad: | Senast uppdaterad: