Sök Kontakt


Elevråd

Elevrådet på Osbecksgymnasiet verkar för sammanhållning, arbetsmiljö, utbildningens innehåll och andra frågor knutna till elevernas studiesituation. Elevrådet står även för gemensamma aktiviteter i samarbete med skolans elevföreningar och kommittéer.

Elevrådet är elevernas demokratiskt valda organ som arbetar för att påverka utbildningens innehåll, pedagogik, skolans arbetsmiljö samt andra frågor knutna till elevernas studiesituation. Vidare verkar elevrådet för en god sammanhållning och gott kamratskap eleverna emellan och står för gemensamma sociala aktiviteter i samarbete med skolans elevföreningar och kommittéer. Elevrådet förvaltar och utvecklar skolans elevtraditioner och ansvarar för att kunskapen om dem förs vidare.

Balkommittén

Balkommittén ser till att avgångseleverna på Osbeck får en fantastisk bal! Du har väl inte missat att du som är avgångselev på Osbecksgymnasiet kommer att gå på bal på Strandhotellet?

Studentkommittén

Studentkommittén bildas efter nyår och består av 6 representanter från elevrådet och berörda kommittéer. De är behjälpliga studentveckans projektledare i alla övergripande frågor av studentarrangemangen. Studentkommittén samverkar också med berörda myndigheter som Polis, räddningstjänst med flera för att skapa trygga och ”magiska” upplevelser under studentfirandet.

Nobelkommittén

Tack vare nobelkommittén anordnas det under Nobeldagen, den 10 december, en Nobelfest på Osbeck. Elever och personal på skolan blir nominerade i olika kategorier och sedan koras vinnaren av varje kategori. Är du kanske Osbecks nästa fredspristagare (bästa kompis på Osbeck) eller vinnare av huvudkategorin - Osbeckspriset? Vi får väl se vilka Nobelkommittén utser som vinnare den 10 december.

Se filmen från prisutdelning 2020 Länk till annan webbplats.

Klasskampskommittén

Klasskampskommittén är arrangör av den spektakulära, populära och prestigefyllda Klasskampen under studentveckan där vinnarklassen springer ut först på studentdagen.

Festkommittén

Festkommittén hjälper till att förse skolans elever med information om olika fester, discon osv. Säljer biljetter och ser till att avgångseleverna får en lyckad avslutningsfest på studentdagen.

Lunchkommittén

Lunchkommittén diskuterar och har möten med Café Campus (skolrestaurangen) om meny och utbud tillsammans med deras personal och chef.

Saknar du en kommitté?

Vill du också vara med i en kommitté eller starta en egen kommitté? Tveka då inte att kontakta någon i elevrådsstyrelsen som gärna hjälper dig.

Kontakta oss på Osbecksgymnasiet Elever osbecksgymnasietelever@edu.laholm.se

Kontakta Laholms kommun

Öppet idag: 08.00-16.30

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad: