Sök Kontakt



Ditt enkätsvar kan leda till ännu bättre service i Laholms kommun

Person med headset som ska illustrera service i kommunen

Sedan årsskiftet drivs projekt "En väg in" i Laholms kommun. En ambition att stärka dagens Medborgarservice och tydligare sätta behoven hos dig som invånare, besökare eller företagare i främsta rummet. Med detta följer en kartläggning av den service vi erbjuder idag.

​"En väg in" är ganska självförklarande. Det ska finnas en väg in till en organisation och då ska du helst kunna få så mycket hjälp som möjligt utan att bli hänvisad runt i systemet. Liknande satsningar har gjorts i andra kommuner, men det slutliga resultatet kan dock variera från kommun till kommun. Olika organisationer har olika förutsättningar och olika behov.

Kartläggning lägger grunden

För att veta hur ett framtida "En väg in" ska se ut, är det grundläggande att vi kartlägger hur vår service ser ut idag, både internt och externt. Vem hanterar/handlägger ärenden, genom vilka system, i vilken mängd och så vidare? Vilka kontaktvägar använder du som invånare, besökare eller företagare? Kartläggningen görs genom en enkät som vi gärna ser att du besvarar.

Resultatet från kartläggningen kommer att ligga till grund för förslag till vilka uppdrag som skulle kunna hanteras av ett mer modernt kontaktcenter som erbjuder "En väg in" i kommunen.

– Vi kan se att det skulle vara positivt för Laholms kommun och invånare, besökare och näringsliv om vi kan stärka upp Medborgarservice ytterligare och som en sekundär effekt bidra till att våra olika verksamheter kan fokusera på saker som man kanske inte riktigt hinner med som det ser ut idag, säger Anders Einarsson, kommunchef i Laholms kommun.

Projektet drivs av kommunikationschef Charlotte Rafsten inom ramen för befintlig budget.

– Det ska bli spännande att se vilka behov som finns. Därefter påbörjas den interna diskussionen, hur vi tillsammans kan komma fram till lösningar som ger bästa effekt både externt och internt, säger Charlotte Rafsten.

Projektet är kommunövergripande, med ett samarbete mellan samtliga förvaltningar för bäst resultat.

Observera att om du ska svara i egenskap av företagare i Laholms kommun så får du ett riktat utskick med en separat enkät.

Sista datum att besvara enkäten är den 17 juni!

Enkät för dig som invånare eller besökare i Laholms kommun Länk till annan webbplats.

 

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: