Sök Kontakt



Tyck till om framtidens Laholm!

Nu är den nya översiktsplanen ute på samråd. Den 1 maj-31 augusti har alla som bor och verkar i Laholm möjlighet att tycka till om kommunens framtid.

- Tillsammans bestämmer vi hur Laholms kommun ska växa och utvecklas på ett hållbart sätt, säger Agnes Marklund, översiktsplanerare i Laholms kommun.

Kommunens vision är att bli 32 000 invånare till år 2050. För att alla ska ha någonstans att bo behöver det byggas cirka 2500 nya bostäder.

- Det kan tyckas vara långt kvar till 2050, men faktum är att det är nu som laholmarna har störst möjlighet att påverka framtidens Laholm, säger Agnes Marklund.

I översiktsplanens utvecklingsinriktning delas kommunens tätorter upp i centralort, serviceorter och boendeorter. På så sätt kan kommunen växa hållbart och säkerställa god service.

Översiktsplanen är ett av kommunens allra viktigaste strategiska dokument och ger förutsättningar för hur vi ska bo, leva och arbeta i Laholms kommun och hur besökare ska uppleva kommunen. Därför är det viktigt att så många som möjligt tycker till!

- Under samrådstiden kommer vi ha samrådsmöten i Laholms stad och kommunens serviceorter. Vi kommer även ha ett digitalt möte och ha öppet hus, säger Agnes Marklund.

Eftersom en översiktsplan är väldigt omfattande kommer samrådsmötena behandla olika områden av kommunen.

Samrådsturnen inleds med ett digitalt möte där översiktsplanen sammanfattas. Därefter följer samrådsmöten på de olika serviceorterna med fokus på den geografiska närheten på orten.

- Alla är välkomna att besöka vilket möte som man vill och man får gärna besöka flera, säger Agens Marklund.

Det digitala mötet kommer även att spelas in publiceras i efterhand på kommunens hemsida.

- Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att tycka till om framtidens Laholm, säger Ove Bengtsson (c), kommunstyrelsens ordförande.

Kalendarium samrådsmöte ÖP 2050

  • 7 maj Digitalt möte (Sammanfattning av översiktsplanen)
  • 16 maj Skottorp (Mellbystrand, Skummeslövsstrand & Skottorp)
  • 20 maj Veinge (Veinge & Genevad)
  • 22 maj Knäred (Knäred, Hishult, LIS-områden & Vindkraft)
  • 13 juni Våxtorp (Våxtorp, Hasslöv & Ränneslöv)
  • 18 juni Laholm (Laholms stad, Lilla Tjärby, Vallberga & Ysby)
  • 26 juni Mellbystrand (Mellbystrand, Skummeslövsstrand & Skottorp)

Läs mer om Översiktsplan 2050

Kontakta Laholms kommun

Öppet idag: 08.00-17.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: