Sök Kontakt



Laholms kommun på andra plats i Bästa tillväxt 2023

Vy över Laholm med Lagan och havet i bakgrunden

Laholms kommun hamnar på andra bästa plats i företaget Synas granskning för 2023.

Priset Bästa tillväxt tilldelas de kommuner i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Resultaten kommer av en granskning av boksluten från Sveriges samtliga aktiebolag.

I Laholms kommun har vi hela 96 företag som fyller alla tre kriterierna 2023 och alltså har ökat sin omsättning, nyanställt och gått med vinst.

– Laholms kommun placerar sig återigen i toppen i Halland när det gäller tillväxten för våra lokala företag. Sedan 2016 har vi haft inte mindre än fyra förstaplaceringar och i år hamnar vi på andra plats i Halland.
Särskilt roligt är det att se att bland företagen finns det flera som har en kontinuerligt stark tillväxt år från år till exempel Lanthotell Lögnäs gård, ALJO Bygg, Boxflow, Hovgårdens Bygg, Reservdelar i Laholm, Spitze med flera.
Företagens tillväxt är en av de viktigaste faktorerna för att skapa nya arbetstillfällen lokalt och därmed öka skatteunderlaget, därför är det glädjande att se att Laholms kommuns företag har en tätposition i Halland, säger Peter Severin Larsson, näringslivschef på Laholms kommun.

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: