Sök Kontakt



Omledning av regionbuss 225 som bland annat trafikerar Mellbyvägen

Landsvägsbuss

Hallandstrafikens busslinje 225 slutar från och med den 28/12 att trafikera Mellbyvägen i Mellbystrand på sträckan mellan Söderleden och Kustvägen. Anledningen är att det finns ett förbud mot motorfordonstrafik, som gäller genomfartstrafik. Ett beslut som fattades av dåvarande Mellbystrands vägförening 2015.

Laholms kommun fattade i januari 2023 en lokal trafikföreskrift om undantag för busstrafik i linjetrafik på just Mellbyvägen. Denna föreskrift har överklagats till Länsstyrelsen och även till Transportstyrelsen, där man rivit upp trafikföreskriften.

– Detta innebär tyvärr att det inte finns något undantag för buss i linjetrafik. Vi gör i kommunen tolkningen att busstrafiken inte kan köra på sträckan på grund av beslutet som vägföreningen fattat, säger Andreas Meimermondt, förvaltningschef samhällsbyggnads- kultur och folkhälsoförvaltningen.

Utifrån den information kommunen har fått från Hallandstrafiken innebär det att busshållplatserna Ulanders väg, Mellby Center och Kungsfågelvägen kommer att stängas ned och ersättas av tillfälliga busshållplatser. Vilka de tillfälliga busshållplatserna kommer att bli är en fråga som Hallandstrafiken beslutar om. Kommunen och Hallandstrafiken ser nedstängningen av busshållplatserna som en tillfällig åtgärd.

– Målet är att återinföra busstrafiken på Mellbyvägen så fort som möjligt. Utmaningen i dag är att få till en aktiv vägföreningsstyrelse, så att kommunen och Hallandstrafiken har en motpart i den fortsatta dialogen kring busstrafiken i Mellbystrand. Vi arbetar med olika lösningar för att detta ska gå så fort och så smidigt som möjligt, menar Thor Gunnar Bjelland, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Laholms kommun.

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: