Sök Kontakt



Renata Jaworska, Randerslunds äldreboende är årets handledare i Halland

Årets Handledare är en utmärkelse för att uppmärksamma engagerade och kunniga handledare.

– Vi vill med denna utmärkelse lyfta och uppmärksamma vikten av god handledning för att skapa en god omsorg och bra arbetsmiljö, säger Gunilla Andersson, ordförande i vård och omsorgscollege.

”Vi har haft mycket samtal och feedback som öppnat mina sinnen. Hon har visat respekt för mina åsikter och tankar. Hon lär mig genom att säga att ’nästa gång gör du så här och så repeterar vi’".

Så säger en av dem som nominerat Renata Jaworska till årets handledare i Halland enligt Vård och omsorgscollege Halland.

Och nomineringen gick hem! För andra året rad är det en handledare från Laholms kommuns äldreomsorg som vinner utmärkelsen ”Årets handledare i Halland”.

På arbetsplatserna som är knutna till Vård och Omsorgscollege finns handledare som gör ett stort och viktigt arbete för kvalitén på arbetsplatserna och för elevernas utbildning. Handledarna är nyckelpersoner i lärandet på arbetsplatsen.

För att vara Handledare ska man gått en tvådagarsutbildning i handledarrollen i Vård- och Omsorgs college regi.

De handleder elever på gymnasiets Vård- och Omsorgsprogram och motsvarande inom vuxenutbildning. Lärling, validander, prao och nyanställda.

Det är eleverna själva som efter avslutad APL kan nominera till Årets Handledare utifrån fyra frågor.

  • Att vara en ambassadör för yrket
  • Bemötande
  • Skapa och ta tillvara på lär tillfällen
  • Att vara inspirerande och stöttande

Totalt nominerades 15 handledare i Halland varav fem arbetar i Laholms kommun. Renata Jaworska som är handledare på Randerslunds äldreboende vann utmärkelsen i år med nomineringen

” Vi har haft mycket samtal och feedback som öppnat mina sinnen. Hon har visat respekt för mina åsikter och tankar. Hon lär mig genom att säga att nästa gång gör du så här och så repeterar vi.”

Stort grattis säger vi till Renata Jaworska!

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar klockan 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: