Sök Kontakt



Köttbullar till alla på offentliga måltidens dag!

Den 19 oktober uppmärksammas de offentliga måltiderna i Sveriges kommuner. Varje dag serveras det 4700 portioner mat till laholmare i förskola, skola och äldreomsorg.

Maten lagas ofta från grunden och utifrån en tanke om att erbjuda en välbalanserad och välsmakande måltid.

För att uppmärksamma den offentliga måltidens dag serveras idag den 19 oktober samma rätt till alla, oavsett om man går i förskola eller skola eller är vårdtagare inom äldreomsorgen.

I Laholms kommun serveras i år köttbullar med kokt potatis, sås och lingonsylt.

- Köttbullar med olika tillbehör är en av de populärare rätterna på menyn oavsett ålder, säger Sarah Bengtsson, måltidschef i Laholms kommun.

Måltidsenheten ansvarar för att planera och laga maten till alla förskolor, skolor och äldreboenden.

- Vi arbetar med en varierad meny för att få en god, balanserad kost som bidra långsiktigt till folkhälsa, säger Sarah Bengtsson.

Måltiden är viktig för alla, ung som gammal.

- Det är viktigt att lunchen är en stund för återhämtning och påfyllning av energi för att våra barn och elever som ska orka hela dagen på förskolan och i skolan, säger Sarah Bengtsson. Och för våra äldre är det lika viktigt att maten serveras i en trivsam måltidsmiljö och är en stund på dagen som man ser fram emot, säger hon.

Hur många kilo köttbullar går det då åt under en dag?

  • När vi serverar köttbullar till alla matgäster i förskola, skola och äldreomsorg går det åt nästan ett halv ton köttbullar, avslöjar Sarah Bengtsson.

 

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: