Sök Kontakt



Humor och företagares berättelser inspirerade på Laholms näringslivsdag

Revisionskonsult Matilda Rantala och paneldeltagare Jeannette Lilja.

Revisionskonsult Matilda Rantala och paneldeltagare Jeannette Lilja vimlade på Laholms näringslivsdag.

Temat att göra det omöjliga möjligt gick som en röd tråd genom näringslivsdagen, med en stor portion humor som inspirerade och skapade engagemang.

Den på förhand utlovade kungliga glansen levererades av imitatören och illusionisten Jan Wolfhagen förklädd till Carl den XVI Gustaf. Först ut av dagens talare var sedan Jonas Helgesson, inspiratör och föreläsare med medfödd CP-skada som med en stor portion humor och djupa insikter om livet tidigt fick publiken med sig.

Paneldiskussion med lokala företagare

På detta följde en paneldiskussion ledd av konferencier Håcan Nilsson med Jeannette Lilja, Åsjömad Semin och Avel, Marie Svensson som driver dagverksamhet för personer med demenssjukdomar vid Hallandsåsen, söder om Hasslöv och Henning Jorlén som tillsammans med sin fru planerar att bygga norra Europas största Wakeboardpark, Flip´n fun Wakepark i Skummeslöv.

Paneldeltagarna delade motgångar och vinningar i livet som företagare, men förde även ett intressant samtal om tillståndsprocessen och det tålamod som följer med detta. Här fick kommunen ett bra betyg för god och aktiv dialog.

Jeannette Lilja tillfrågades i pausen vilket råd hon skulle ge till den som vill starta upp företag i Laholm?

— Nyttja allting som är gratis som kan hjälpa dig på vägen, som timbanken, kommunens företagslots, hjälp från Almi. Vuxenutbildningen på Campus i Laholm har alltid förstått vår kompetens och att vi kan tillföra något. Det finns mycket god vilja som egentligen inte kostar någonting, menade Jeannette Lilja.

Bra plats för nätverkande

Med i vimlet var Anna Backe och Johanna Loreby, två företagare som representerade AME, konsulttjänster inom hälsa och stresshantering och tyckte det var spännande att lyssna till intressanta talare med möjlighet att knyta kontakter. På temat att göra det omöjliga möjligt menade de att det var viktigt att hitta olika omvägar och att hålla i och hålla ut.

Inspirerad blev också Torben Salander, ansvarig för sälj och konstruktion på Spitze förpackningsmaskiner i Skottorp, som tycker att det är ett bra företagsklimat i Laholm och att det finns underlag för bra arbetskraft.

– Laholm är ju en inflyttningskommun, västkusten lockar. Är man uppvuxen i Laholm flyttar man inte gärna till Växjö. Men om man växer upp i Växjö är säkert valet att flytta till Laholm enklare, sade Torben Salander.

Övriga inspiratörer

Thomas Karlsson, ensam ägare av Gekås i Ullared med drygt 5 miljoner kunder per år roade och inspirerade med historik kring Gekås framväxt och tryckte mycket på kulturen i bolaget som en framgångsfaktor. Han poängterade vikten av mötet och engagemanget i vardagen och betonade den dagliga förmiddagsfikan och lunch där ofta både ledning och anställda är med.

Per Karlsson som tillsammans med sin fru Åsa driver Slaktarkorv i Eldsberga delade sin resa och sitt hårda arbete för att marknadsföra sin verksamhet. De delade vilka fallgropar de stött på, men också hur de kämpat på och tagit sig vidare.

Hur summerar Laholms kommuns näringslivschef Peter Severin Larsson dagen?

— En mycket givande dag med inspiration från både förläsare och deltagare. Näringslivsdagen ger energi!

Arrangörer av näringslivsdagen: Offensiva Laholm, Made in Laholm, Attraktiva Laholm, Winnet, Laholms kommun

Huvudsponsorer: Stiftelsen Laholms Sparbank,Laholms kommun

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: