Sök Kontakt



Kunglig glans utlovas på årets näringslivsdag

Peter Severin Larsson, näringslivschef

Årets näringslivsdag i Laholm går av stapeln på onsdag, den 18 oktober. Näringslivschef Peter Severin Larsson delar sina tankar kring galan och utlovar kunglig glans.

Hur går det för företagen i Laholm Peter Severin Larsson?

— Om vi blickar 5 år tillbaks i tiden, så ser vi att företagen går väldigt bra med ökad omsättning, ökat antal anställda och bibehållen eller ökad vinst! Dessa är tecken på att de mår bra.

Vad innebär näringslivsdagen för Laholms kommun?

— Det är ju en ide som finns i flera kommuner. Näringslivet träffas för att nätverka, men vi har också lagt till att flera av kommunens chefer och studenter på gymnasiet får delta. En inspirationsdag för många alltså.

Kan du berätta något om Temat - att göra det omöjliga möjligt?

— Temat myntades för 3 år sedan. Vi spelar gärna in temat till de som föreläser. Det kan ju vara ett företag eller någon person som har något som inte går att genomföra, men som ändå lyckas. Till exempel, som tanken i år med Jonas Helgesson. Jonas föddes med en CP-skada och fick besked att han skulle förbereda sig på att hans liv skulle bli mycket begränsat, men har i stället vänt sin situation och lever idag ett rikt liv. Idéen föddes egentligen inte med någon eller ngt speciellt i åtanke, men många stora företag eller personer har ju lyckats åstadkomma något och det är livshistorien som är intressant.

Kan du säga något mer om valet av årets föreläsare?

— Vi har ju valt att ha föreläsare med egna erfarenheter istället för så kallade motivationskonsulter. Historien blir lättare att ta till sig om du lyssnar på någon som har genomfört sin resa.

Finns det någon överraskning på årets agenda?

— Ja litet skämtsamt kan jag väl säga att vi sprider kunglig glans. Mer än så kan jag inte avslöja!

Information om årets näringslivsdag Länk till annan webbplats.

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: