Sök Kontakt



Restauranger stänger vid årsskiftet

Från och med årsskiftet stängs restaurangerna på Smedjebacken, Randerslund och Lingården. Restaurangen på Randerslund har i praktiken varit stängd sedan pandemin för tre år sedan.

Socialnämnden har beslutat att stänga restaurangerna då det inte ingår i nämndens uppdrag att driva restauranger. Varje nämnd har sitt ansvarsområde och socialnämnden måste, särskilt i besparingstider, fokusera på att ge stöd och service till dem som behöver det allra mest.

Inför nästa år måste Laholms kommun spara 35 miljoner och kommunen tar ansvar för sin ekonomi och anpassar den efter de förutsättningar som vi har. Besparingarna kommer att märkas av både i det stora och i det lilla.

- Det är självklart så att laholmarna på olika sätt kommer att märka av kommunens besparingar, säger Anders Einarsson. Men jag tror att de flesta förstår att en minskad budget tyvärr också får vissa negativa oönskade konsekvenser, säger han.

Det finns också lagar och förordningar som styr vilken service som en kommun kan erbjuda. Kostnaden för en lunch på någon av de tre restaurangerna har varit lägre än vad en lunch vanligtvis kostar.

- I en kommun ska vi behandla alla lika och vi får då till exempel inte subventionera måltider för en viss målgrupp. Som kommun får vi inte heller konkurrera med omkringliggande restauranger, säger Ove Bengtsson (C), kommunstyrelsen ordförande.

Samtidigt är den sociala samvaron viktig för människor i alla åldrar och socialnämnden har ett uppdrag att skapa mötesplatser för gemenskap. Runt om i kommunen finns det därför olika träffpunkter där man kan delta i aktiviteter, ta en fika till självkostnadspris samt få en stunds sällskap och träffas kring gemensamma intressen.

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: