Sök Kontakt



Nattis läggs ner vid årsskiftet

Kommunfullmäktige i Laholm har den 26 september beslutat att kommunens barnomsorg på kvällar, nätter och helger (nattis) ska avvecklas. Medarbetare inom nattisverksamheten kommer att erbjudas andra jobb inom förskoleverksamheten i Laholms kommun.

— Beslutet är fattat med anledning av att det under en lång tid varit låg efterfrågan på platser inom nattis och den höga kostnaden per plats som kommunen har för verksamheten, säger Richard Mortenlind, förvaltningschef barn och ungdomsförvaltningen. Barnomsorg på kvällar, nätter och helger är inte en lagstadgad skyldighet för kommunen att bedriva och i ekonomiskt svåra tider som dessa behöver kommunen prioritera verksamheter som man är skyldig enligt lag att bedriva, säger han.

Barn- ungdomsförvaltningen kommer nu att inleda planeringen av nattis avveckling. Berörda vårdnadshavare är informerade om beslutet och förskoleverksamheten kommer att ha en dialog med berörda vårdnadshavare om hur avvecklingsperioden ska hanteras på bästa sätt för barn och familjer. Nattisverksamheten kommer att drivas fram till årsskiftet och ska vara fullt avvecklad den 7 januari.

Medarbetare inom nattisverksamheten kommer att erbjudas andra jobb inom förskoleverksamheten i Laholms kommun.

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: