Sök Kontakt



Laholms fulaste gräsmatta utsedd

Bild på gul gräsmatta utan gräs

Årets vinnare i fototävlingen med "en riktigt ful gräsmatta" är Charlotte Eriksson Strandberg från Laholm.

Med fototävlingen "Laholms fulaste gräsmatta" ville vi göra en rolig grej av en tråkig, och lyfta fram goda föredömen som sparat på vattnet, säger Melissa Maxter, hållbarhetsstrateg i Laholms kommun.

- Vattenbrist är allvarligt och redan i mitten av juni kom bevattningsförbud i Laholms kommun. I och med klimatförändringarna går vi mot ett varmare klimat samt fler och längre värmeböljor, därför är det viktigt att arbeta för att minska vattenförbrukningen.

Vinnaren 2023

Vinnaren av årets pris för fulaste gräsmattan är Charlotte Eriksson Strandberg från Laholm. Priset består av en personlig, guidad, underhållande och lärorik visning av Statkraft på deras Besökscenter och i kraftstationen.

Juryns motivering

Vinnaren har kämpat redan sedan förra sommaren, då fåglarna hackade upp stora delar av gräset. Man har investerat i gräsfrön, men dessa ligger ännu på ytan utan att ha grott. Man har även investerat i en fotbollsrebounder, vilket bidrar extra till slitaget! Det är en riktigt ful gräsmatta!

Hur mår gräsmattan nu?

- Gräsmattan har återhämtat sig efter allt regn. Vad roligt att få besöka kraftverken, det har vi pratat om att göra så det blir perfekt!, säger vinnaren Charlotte.

Avsikten med tävlingen för att inspirera

- Tävlingsbidragen bara trillade in och det var väldigt roligt att se hur många som ville delta. Vi är glada för tävlingen och responsen även om regnet kom sen. Jag hoppas att gräsmattorna i kommunen har återhämtat sig efter den prövande sommaren, säger Melissa Maxter, hållbarhetsstrateg i Laholms kommun.

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: