Sök Kontakt



Nytt digitalt verktyg ska förenkla vardagen för nyanlända

Laholms kommun satsar på att bygga ett nytt digitalt verktyg, Välkomsten Laholm, som ska förenkla vardagen för såväl de nyanlända som för de medarbetare i kommunen som möter nyanlända i olika sammanhang.

Som nyanländ har man kontakt med många olika myndigheter och det nya verktyget ska ge en tydlig överblick över de olika kontakterna och i vilken ordning de sker.

Nu inleds ett projekt för att bygga verktyget och kartlägga vilka kontakter nyanlända med uppehållstillstånd har med både Laholms kommun och andra myndigheter under sitt första år i kommunen. Det handlar om allt ifrån id-kort och bankkonto till hälso- och sjukvård samt behov av försäkringar.

- Förhoppningen är att verktyget ska underlätta de nyanländas etablering samt öka kunskapen och förståelsen för den nyanländes situation vilket även kommer bidra till ytterligare bättre bemötande och service, berättar Veronica Hjelm, processledare inkludering i Laholms kommun.

Projektet genomförs med stöd av medel från Länsstyrelsen Halland och kommer inledas under hösten 2023 för att sedan lanseras efter sommaren 2024 då Välkomsten Laholm ska vara klart. Verktyget ska vara lättillgängligt och användarvänligt för att kunna användas av såväl de som möter nyanlända i sitt arbete som frivilligorganisationer, grannar och framförallt nyanlända som söker information om etableringsprocessen.

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: