Sök Kontakt



Laholmare uppmärksammade hos landshövdingen

Pristagare och kommunråd

Från vänster: Tanja Olsson-Öhrn, Jenny Hallengård, Kai Karlsson, Ove Bengtsson (C) och Alexander Malmnäs.

Vid en middag hos landshövding Brittis Benzler på Halmstad slott fick kommunråden i Halland bjuda med sig goda ambassadörer från respektive kommun.

Ove Bengtsson (C), kommunråd i Laholm, valde att bjuda med sig dessa fyra laholmare med följande motiveringar som han även läste upp vid middagen:

Tanja Olsson-Öhrn, Lykkemaja

Tanja tog över en butik med barnkläder inne i Laholm för drygt två år sedan under pandemin och har på kort tid utvecklat både sin butik och sin omgivning på Östertullsgatan. En mycket positiv relativt ny företagare som verkligen sprider en positiv stämning och med ett gott ambassadörskap.

Jenny Hallengård, Rödakorset

Som representant för Röda Korset i Laholm är Jenny en ovärderlig kugge i det sociala skyddsnät som utger samhället. Hon har varit delaktig i att ta fritidsbanken till Laholm och bidrar på det sättet till att utjämna klyftorna i samhället. Inom ramen för det Idella-Offentliga-Partnerskap som finns mellan Laholms Röda Kors krets och Laholms kommun hjälper hon individer inom ekonomiskt bistånd att ta sig allt närmare självförsörjning och under mottagandet av flyktingar från krigets Ukraina var hon ovärderlig i att koordinera volontärer, gåvor och resurspersoner. Jenny är helt enkelt en person som gör samhället som omger henne bättre.

Kai Karlsson, BTK-Serve

Kai är en institution i Laholm där generationer av ungdomar fått ta del av hans engagemang, erfarenhet och klokskap, inte bara i bordtennis inom BTK Serve, utan också i hans ambition att hjälpa människor växa. Han är en man som alltid har en idé på hur något kan bli bättre, hur samhället kan ta ansvar för de svaga och hur föreningslivet och civilsamhället kan vara en faktor för den som riskerar att hamna snett. Kais engagemang är smittsamt. Och han gör oss alla bättre genom att sätta en standard för hur man tänker brett som vi alla måste förhålla oss till.

Alexander Malmnäs, Malmnäs Möbler

En landsbygdsföretagare som satt Laholm på kartan med sin omvandling av en ladugårdsbyggnad till en interiörbutik. Hans sambo driver även ett aktivt jordbruk. Framgångsrik inflyttad landsbygdsföretagare och en mycket god ambassadör för Laholm och Halland.

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: