Sök Kontakt



Därför revs lekplatsen vid Strandhotellet i Mellbystrand

Det har varit reaktioner i sociala media vad gäller rivningen av lekplatsen på Strandhotellets tomt i Mellbystrand. Rivningen är en följd av att underhåll krävs och kommunen kan som i detta fall inte gynna privata bostadsrättsföreningar.

När Strandhotellet för flera år sedan gick från att vara privatägt till att bli en bostadsrättsförening så hade man ingen parkering till besökare till Strandhotellet. Det gjordes då en muntlig överenskommelse mellan markägare till Strandhotellet och kommunen, av dåvarande kommunchef och plan-/teknisk chef vid Laholms kommun. Överenskommelsen innebar att kommunen anlade en lekplats på bostadsrättsföreningens mark som var till förmån för alla boende med barn i området, samtidigt som Strandhotellet fick nyttja kommunens parkering strax intill.

När kommunen hösten 2022 besiktigade lekredskapen gjordes en bedömning att delar av dem behövde repareras.

– Dessa kostnader och även den dagliga driften som kommunen hanterar är pengar som kommunen inte kan lägga på privata marker då det inte är förenligt med likställighetsprincipen enligt kommunallagen, säger Ingela Månsson, verksamhetschef samhällsbyggnadsförvaltningen i Laholms kommun.

Bostadsrättsföreningen har tillfrågats om de är intresserade av att ta över den aktuella lekplatsen, men kommunen fick då ett nej med en uppmaning att lekredskapen skulle plockas bort.

– Då regelbundet underhåll av en lekplats är kopplat till barnens säkerhet blev vi tvungna att fatta ett beslut om rivning, säger Ingela Månsson.

Färdigställande av marken efter rivning beräknades vara klart under dagen, den 23/5.

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: