Sök Kontakt



Handläggningstiden för bygglov nere i sex veckor

Efter flera olika insatser har kommunen nu nått målet med sex veckors handläggningstid för att få bygglov.

År 2022 satte tjänstemännen och politikerna tillsammans målet att under 2023 ha en genomsnittlig handläggningstid för bygglov på sex veckor. För att klara de uppsatta målen så drog ett intensivt arbete med många olika insatser i gång.

Flera olika insatser har givit resultat

– De här insatserna har bland annat inneburit att vi har ökat bemanningen, digitaliserat bygglovsprocessen och även ändrat i personalens arbetsroller för att matcha kompentens och erfarenhet på bästa sätt, berättar chefen för byggnadsenheten Charlotta Hansson.

Det är ett fortsatt högt inflöde av nya ärenden, men trots det så kan bygglovsavdelningen visa upp ett mycket bra resultat. Under årets tre första månader så uppfyller de målet med en genomsnittlig handläggningstid om 41, 38 respektive 38 dagars handläggningstid.

– Nu fortsätter vi jobba hårt för att ytterligare förbättra vår service och handläggningstider till alla våra medborgare, säger samordnaren för bygglovsavdelningen Mickael Abrahamsson.

Enklast söker du bygglov genom vår e-tjänst som du hittar här på laholm.se eller genom att klicka här. Länk till annan webbplats.

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: