Sök Kontakt



Landsbygdsveckan lyfter landet 2–7 maj 2023!

Landsbygdsfrågorna får en plats i rampljuset och arrangerar hållbara evenemang runt om i Sverige under Landsbygdsveckan 2–7 maj 2023. Alla program samlas på en gemensam webbsida och du kan delta både digitalt och fysiskt på plats. Landsbygdsveckan vill öka kunskapen, stärka nätverken och öka engagemanget för landsbygdernas utveckling.

Landsbygden är viktig för Laholms kommuns utveckling och attraktionskraft

75 procent av kommunens invånare bor utanför tätorten Laholm och på landsbygden produceras många av de varor och tjänster som de flesta är beroende av.

- Det lokala engagemanget som finns på landsbygden är avgörande för att bygga en hållbar utveckling och att stärka kommunens attraktionskraft. Därför är det glädjande att se sådan uppslutning kring den här landsbygdsveckan, säger Laholms kommuns Näringslivs- och landsbygdsutvecklare Reino Jacobsson.

Vi har två fysiska evenemang i vår närhet under veckan 2–7 maj

Landsbygdsveckans dag på Torget i Ullared torsdagen den 4 maj kl. 15-20.

Nästan 30 medverkande företag och föreningar på scen med underhållning och politiker som svarar på synpunkter från landsbygdsbor och förhoppningsvis även högstadieeleverna på Apelskolan.

Moderator är Rebecca Sellergren (känd från P4 Halland)

Unga Landsbyggare möter politiker 5 maj kl. 14.00-16.00 i Varberg.

Platsen är Impact House, Östra Långgatan 47, Varberg. Det handlar om lika inriktningar på temat ungt företagande. De unga i nätverket har valt teman och samtalen leds av unga. Syftet är att föra unga närmare politiken och känna till hur politiker planerar för att utveckla Hallands och Sveriges landsbygder.

Det finns också digitala evenemang du kan medverka på under veckan.

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar klockan 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: