Sök Kontakt



Ny utställning med Björn Berg – tecknaren som illustrerade Emil i Lönneberga och Teskedsgumman

Teckningar av Björn Berg

Björn Berg (1923–2008) var en av Sveriges mest folkkära och produktiva tecknare, och i vår visar Teckningsmuseet upp hans livsverk här i Laholm.

Björn Berg var en suverän iakttagare med en tecknarstil som var präglad av rörelse, värme och humor. Han tecknade allt från barnböcker och skämtsamma betraktelser, resor och reportage till populärhistoria. Han har även skapat fria verk inom teckning, måleri, grafik och träsnideri. I dag är Björn Berg mest känd för sina illustrationer till Astrid Lindgrens böcker om Emil i Lönneberga och Alf Pröysens Teskedsgumman, men han har skapat teckningar till drygt 400 böcker och gjort otaliga illustrationer för tidningar som DN, Aftonbladet och Söndagsnisse-Strix.

I år är det 100 år sedan Björn Berg föddes. I utställningen kommer du att se verk från hela hans långa och innehållsrika liv som tecknare – från uppväxtåren i New York till skämtteckningar, reportageteckningar och bokillustrationer för både barn och vuxna.

Vernissage

Välkommen på vernissage lördagen den 18 februari kl. 12–16. Invigningen börjar klockan 13 med samtal med sonen Sven Berg och dottern Maja Berg Lindelöw. Det kommer att vara konstnärsledd verkstad i tecknarateljén under hela dagen och då kan du vara med och skapa sagobilder med troll och annat spännande från Björn Bergs inspirerande bildvärld.

Utställningen pågår från den 18 februari till den 28 maj, och du kan läsa mer om den här: Björn Berg – livet som tecknare | Teckningsmuseet Länk till annan webbplats.

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: