Sök Kontakt



Grattis till Laholms kommuns pristagare 2023!

Grattis till Laholms kommuns pristagare 2023!

​Från vänster till höger syns vinnarna av årets föreningspris, vinnarna av miljöpriset, vinnarna av årets innovationspris, och vinnare av priset till värdeskapande medarbetare.

Vid årets sista kommunfullmäktige delades det traditionsenligt ut Innovationspris, pris till Värdeskapande medarbetare, Miljöpris och pris till Årets förening. Alla vinnare firades med blommor och en prischeck.

Pris till värdeskapande medarbetare

Årets pris för värdeskapande medarbetare gick till arbetsgruppen på Ahla återvinningsstation med motiveringen:

"Arbetsgruppen på Ahla möter våra invånare med ett stort intresse och hjälpsamhet genom att guida våra invånare att göra en viktig insats för återvinning och bidra till miljömässig hållbarhet. Arbetsgruppen har god kompetens och kan med trygghet guida kommuninvånarna rätt i återvinningen. Genom uppvisande av hjälpsamhet och intresse samt god kompetens har de visat på att de efterlever Laholms kommuns värdegrund.

Laholms kommuns kommun har som mål att miljöpåverkan ska minska. Arbetsgruppen på återvinningsstationen i Ahla hjälper kommuninvånare i att målet ska kunna uppnås och bidra till helheten."

Pristagarna fick ta emot en check på sammanlagt 10 000 kronor.

Årets innovationspris

Årets innovationspris gick till Mårten Petersson och Johan Rudolfsson på Mellbystrandsskolan med motiveringen:

"Johan och Mårten har genom sitt arbetssätt ökat till det kollegiala lärandet som i sin tur har medfört en högre kvalité på fritidshemmen. En viktig del i det kollegiala lärande har varit att Johan och Mårten har utbildat och inspirerat många kollegor på fritidshemmen i kommunen, i syfte att göra undervisningen mera likvärdig. Detta arbetssätt har resulterat i att vårdnadshavare och barn blivit mera positiva till fritids och därför väljer allt fler barn att vara på fritidshemmen. Att fler barn väljer att vara på fritids har medfört minskad risk för utanförskap hos kommunens barn och unga"

Pristagarna fick ta emot en check på sammanlagt 10 000 kronor.

Priset till årets förening

Årets föreningspris gick till Laholms arbetskooperativ för verksamheten Stationens bok- och kaffeshop med motiveringen:

"För en god insats genom Stationens bok- och kaffeshop, där personer med olika behov får växa och allmänheten får service. Föreningen gör ett viktigt arbete för att öka läslusten, förbättra integrationen och för en ökad aktivitet och trivsel på en annars övergiven tågstation".

Pristagarna fick ta emot en check på sammanlagt 12 500 kronor.

Laholms kommuns miljöpris

Årets miljöpris gick till Lars och Evy Schale med motiveringen:

"Laholms Kommuns miljöpris tilldelas Lars och Evy Schale för deras dedikation till hållbarhet och bevarandet av naturen. De har skapat en oas för biologisk mångfald på gården i Killhult och deras engagemang för att restaurera Stensån och bevara ängsväxter är föredömligt".

Pristagarna fick ta emot en check på sammanlagt 10 000 kronor.

 

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: