Sök Kontakt



Laholms kommun kliver uppåt i hållbarhetsrankningen

Laholms kommun kliver uppåt i tidningen Aktuell Hållbarhets kommunrankning. Rankningen mäter aktivitet och ambition inom olika delar av miljöområdet och bygger på en egen enkät samt data från offentliga källor.

Melissa Maxter, hållbarhetsstrateg i Laholms kommun, är glad över framgången.

- Vi förstår att hållbarhet är en kontinuerlig resa, där samarbete och partnerskap är några av nycklarna till våra framsteg i arbetet. Bland annat har vi jobbat hårt med att få in hållbarhetsarbetet i verksamhetsutvecklingen för att insatserna verkligen ska få genomslag, säger Melissa Maxter.

Laholm har förbättrat sin ranking på grund av flera faktorer:

  • minskad klimatpåverkan från livsmedel i kommunens matserveringar,
  • användningen av miljömärkt energi och
  • integreringen av ekosystemtjänster i beslutsprocessen vid markexploatering.

Av Sveriges 290 kommuner har 222 svarat på enkäten. Flera av frågorna handlade om implementeringen av Agenda 2030 som Laholms kommun genomfört och utvecklingen av koldioxidbudget där kommunen påbörjat ett arbete.

Kommunerna spelar en viktig roll för att uppnå målen i Agenda 2030. Enligt rankingen har över hälften av kommunerna nu implementerat de globala hållbarhetsmålen i sina verksamheter, vilket är glädjande med tanke på att det bara återstår sex år.

- Laholms förbättrade rankning är en fin bekräftelse på vårt arbete. Vi ser hållbarhet som en möjlighet att skapa värde och genom våra insatser tar vi vara på denna möjlighet, säger Melissa Maxter.

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: