Sök Kontakt



Genevadsskolan och Ahlaskolan läggs ned från och med höstterminen 2024

Kommunfullmäktige beslutade den 14 maj att Genevadsskolan och Ahlaskolan läggs ned från och med höstterminen 2024.

Huvudorsak till beslutet är att effektivisera skolorganisationen så att alla grundskolor i kommunen har förutsättningar att kunna drivas med organisation och ekonomi i balans, bibehållen kvalitet och ökad likvärdighet i utbildningen.

- Vi bygger en skolorganisation som är hållbar över tid. Skolan är föränderlig eftersom upptagningsområdena är under ständig förändring. Vi behöver skolenheter som är så bärkraftiga som möjligt, säger Åke Hantoft, utbildningsnämndens ordförande.

Nu inleds arbetet med övergång till de nya skolorna

Utbildningsförvaltningen har nu fått uppdraget att genomföra beslutet och planera för övergången till de nya skolorna för berörda elever.

Elever som nu går på Genevadsskolan kommer att tillhöra Veingeskolans upptagningsområde och elever som går på Ahlaskolan kommer att tillhöra Parkskolan när höstterminen börjar.

Fortsatt information om skolövergången görs framöver från respektive skola till berörda vårdnadshavare.

Folkomröstning tidigast i september

Listor med namnunderskrifter med önskemål om en folkomröstning mot att lägga ned de två skolorna kom in till Laholms kommun den 13 maj. Nu ska namnen gås igenom så att de uppfyller kraven. Därefter går frågan vidare i två steg, först till kommunstyrelsen och slutligen till kommunfullmäktige som avgör om det blir en folkomröstning och beslutar om hur frågan i så fall ska ställas.

En folkomröstningen kan genomföras tidigast i september i år.

- Kommunen måste meddela Valmyndigheten tre månader i förväg, och under juli och augusti får vi inte genomföra något val, säger Ingela N Eriksson, ordförande i valnämnden i Laholm.

Mer information om folkomröstningen kommer att publiceras i kommunens kanaler löpande framöver.

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: