Vill du arbeta med mat och människor?
Tycker du om att ge service och har du intresse för värdskap eller vill du lära dig mer om matlagning så kan inriktning servering eller kock vara något för dig.
Utbildningsstart: 250818
Ansökan för hösten 2025 är öppen mellan 250303 till 250808.
Ansökan görs genom en personlig kontakt med en studie- och yrkesvägledare.
Boka i god tid före sista ansökningsdag.
Boka tid här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Om du inte hittar en ledig tid kan du kontakta oss via telefon 0430-265 00 eller e-post vagledningscentrum@laholm.se så hjälper vi dig.
Öppettider telefon under vecka 28-31:
Måndag: 13.00-14.30
Tisdag: 13.00-14.30 ( stängt vecka 30 och vecka 31)
Onsdag: 13.00-14.30
Torsdag: 13.00-14.30
Sista ansökningsdag är sista dag för att upprätta en komplett ansökan eller komplettera tidigare upprättad ansökan.
Är du folkbokförd i en annan kommun än Laholms kommun - vänd dig till din hemkommun för att göra ansökan.
För att söka utbildningen till köks- och restaurangmedarbetare behöver du
Utbildningen är främst till för dig som är intresserad av att arbeta med mat och människor, samt har servicevilja och intresse för värdskap.
Grundutbildningen till köksbiträde pågår i 22 veckor och ger dig kunskap för att arbeta i kök, men det ingår även utbildning i service och gästkommunikation. Om du vill fortsätta utbildningen kan du genom utbildningens två inriktningar under de följande 20 veckorna få kunskaper och färdigheter som gör dig anställningsbar som kock eller serveringspersonal inom exempelvis restaurang- eller storköksbranschen.
Utbildningen är både för dig som har tidigare erfarenhet av arbete i branschen och för dig som vill prova något nytt.
Studierna bedrivs i lärlingsform, där både teoretiska och praktiska moment ingår. Det innebär att du praktiserar på en arbetsplats och det kan vara lärande även tidiga morgnar, kvällar och helger. Genom det arbetsplatsförlagda lärandet kan du få kontakter som kan göra det enklare att få anställning. Du ansvarar själv för transporter till och från din lärlingsplats.
I utbildningen varvas teoretiska och praktiska moment. Syftet är att utveckla dina yrkes- och branscherfarenheter.
Ämne | Poäng | Ämneskod |
Grundutbildning 22 veckor | ||
Validering och introduktion | 50 | VGYOR1D |
Service och bemötande nivå 1 | 100 | SERV1000X |
Livsmedelshygien nivå 1 | 100 | LIVS1000X |
Matlagning nivå 1 | 100 | MATG1000X |
Matlagning nivå 2 | 100 | MATG2000X |
Frukost och buffeservering nivå 1 | 100 | FRUK1000X |
Summa | 550 | |
Inriktning kock 20 veckor | ||
Matlagning nivå 3 | 200 | MATG3000X |
Matlagning nivå 4 | 200 | MATG4000X |
Matlagning nivå 5 | 200 | MATG5000X |
Summa | 600 | |
Inriktning servering 20 veckor | ||
Servering nivå 1 | 100 | SERR1000X |
Servering nivå 2 | 100 | SERR2000X |
Servering nivå 3 | 200 | SERR3000X |
Barteknik och ansvarsfull alkoholservering nivå 1 | 100 | BART1000X |
Summa | 500 |
Utbildningslängd: 42 veckor
Studieomfattning: 1050-1150 poäng, CSN-berättigat på gymnasial nivå
Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Publicerad: | Senast uppdaterad: